Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ماجرای گروکشی کارنامه و پول گرفتن‌های سفارشی و اجباری از خانواده‌هایی که بچه محصل در مدارس دولتی دارند، ماجرای امروز و دیروز نیست و مدت‌هاست که این اتفاق در نظام تعلیم و تربیت جریان داردY فقط این شرایط با شدت و ضعف همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که امسال حتی با وجود کرونا و تعطیلی نیم‌بند مدارس همچنان قوت دارد و همین عامل باعث شده است تا علامت سوال بزرگی برای خانواده‌ها مطرح شود که چطور مدرسه‌ای دولتی با کاهش هزینه آب، برق و سایر مواردی از این قبیل به بهای کمک به تامین هزینه‌های مدرسه و کمبود یا نبود سرانه باز هم در انتظار کمک‌های مردمی و اجبار برای اخذ آن است.

آنطور که بار‌ها و بار‌ها مسئولان آموزش و پرورش و در راس آن سکاندارانش گفته اند دریافت وجه از خانواده‌ها در مدارس دولتی آن هم به اجبار ممنوع است، اما در عمل این اصرار بر آموزش رایگان توسط مدارس انکار می‌شود و در این شرایط اصل ٣٠ قانون اساسی که صراحتا بر آموزش رایگان تاکید دارد، مغفول است، به موجب این قانون «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.»

قانون شکنی با چاشنی فرمایشی پول گرفتن

نیمسال اول سال تحصیلی جاری با مکمل آموزش مجازی و با فراز و نشیب‌های بسیار به اتمام رسید و حالا نوبت دریافت کارنامه و ثمره این مدت آموزش مجازی شد.

ثمره‌ای که دیدن نتیجه آن برای خانواده‌ها چند هزار تا چند میلیون تومانی آب می‌خورد و در واقع کارنامه وسیله‌ای است تا کمک‌های خانواده به مدرسه برسد.

آنطور که خانواده‌ها از گوشه و کنار و به ویژه پایتخت روایت کردند ماجرای پول گرفتن و کمک اجباری به یک منطقه و دو منطقه محدود نیست و با توجه به گفت‌وگویی با خانواده‌ها داشتیم برخی از آن‌ها که فرزندانشان در یکی از مدارس ابتدایی نسبتا صاحب نام منطقه ٨ تحصیل می‌کردند مدعی شدند که برای دریافت کارنامه که همین یکی دو روز پیش به دستشان رسیده مبالغی بین ١٠٠ تا ۵٠٠ هزار تومان هزینه کردند.

خانواده‌هایی دیگر از منطقه ١۵ تهران مدعی شدند که برای دریافت کارنامه فرزندان خود حداقل باید ٣٠٠ هزار تومان پرداخت می‌کردند در غیر این صورت کارنامه‌ای در کار نبود.

البته برخی مدارس سازوکار دیگری اتخاذ کرده بودند و دریافت وجه از خانواده‌ها را فرمایشی و با شکل و شمایلی متفاوت‌تر انجام می‌دادند؛ قضیه این گونه بود که برای هیچ برنامه و طرحی در نیمسال اول مراجعه حضوری ضرورت نداشت، اما دریافت کارنامه منوط به حضور والدین بود و برای کمک هم مبلغی در نظر نگرفتند، اما این آیتم وجود داشت تا خانواده‌ها هر کدام میزانی کمک به مدرسه پرداخت کنند.

مسیر شکایت از بی‌قانونی در مدارس

قانون‌شکنی مدارس با شکل و شمایل مختلف قصه درازی است همیشه بر سر چند و چون ضوابط قانونی آن حرف و حدیث وجود دارد. آنطور که محمدحسین کفراشی رئیس مرکز ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات وزارت آموزش و پرورش به خبرنگار آموزش و پرورش گفت: کمک‌های مردمی در قانون به صورت کمک‌های داوطلبانه در نظر گرفته شده است و کمک به مدرسه هرگز اجباری نیست خود مدیران مدارس هم این را می‌دانند هرچند که خانواده‌ها برای وضعیت آموزش بهتر کمک‌های لازم را دارند و این موضوع قابل تجلیل است.

او ادامه داد: هیچ وقت اجبار نمی‌کنیم که برای دریافت کارنامه خانواده‌ها پولی پرداخت کنند و این موضوع نه قانونی و نه اخلاقی است و با توجه به اینکه امسال کرونا به کسب و کار‌ها صدمه زده است وضعیت آموزشی تحت الشعاع قرار گرفته و مدیران باید این مورد را توجه کنند.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ساز و کار‌هایی برای جلوگیری از تخلفات این چنینی در آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: سامانه shekayat.medu.ir برای رسیدگی به این موضوع در نظر گرفته شده است و نهایتا بعد از ١٠ روز شکایات رسیده بررسی و پاسخ داده می‌شود.

غیردولتی‌ها اجازه گروکشی کارنامه دانش‌آموزان را دارند؟

پرداخت شهریه مدرسه و هزینه فوق برنامه در مدارس غیردولتی بر کسی پوشیده نیست و این موضوع در چارچوب قوانین تعریف شده است؛ گاه شهریه‌های سنگین مدارس غیردولتی باعث می‌شود تا خانواده‌ها این میزان را به صورت اقساطی پرداخت کنند، اما گویی شرایط امسال موسسان و تنگنای اقتصادی موجب شده تا برای دریافت این اقساط تعجیل کنند و دریافت کارنامه منوط به تسویه حساب کامل شود.

کفراشی درباره وجاهت گروکشی کارنامه در مدارس غیردولتی در ازای تسویه حساب شهریه بیان کرد: در مدارس غیردولتی با توجه به شرایط کرونا دریافت هزینه فوق برنامه منتفی است، چراکه برنامه‌های فوق برنامه اجرا نمی‌شود؛ برای شهریه مدارس هم خانواده‌ها با توافق مدرسه برای پرداخت شهریه اقدام می‌کنند.

او تصریح کرد: مدرسه کارکرد تربیتی دارد و گروکشی کارنامه به ازای پرداخت پول با روح و اخلاق سازگاری ندارد و در مدارس غیردولتی هم نباید این اتفاق رخ دهد.

آنطور که شرایط نشان می‌دهد اصرار مدارس بر کمک اجباری همچنان وجود دارد و دلیل آن کمبود سرانه و قطع شدن این کمک آموزش و پرورش به مدارس است  بنابراین مدارس ناگزیرند به روسشهای مختلفی متوسل شوند تا چرخ این مکان آموزشی و پرورشی را بچرخانند و خانواده‌ها برای تحصیل فرزندان خواه یا ناخواه حامی هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کمک های مردمی آموزش و پرورش مدارس غیردولتی دریافت کارنامه گروکشی کارنامه آموزش و پرورش برای دریافت خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۳۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان اداری و استخدامی : کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند

سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام کرد: دریافت هدیه در مقابل انجام وظایف مرتبط با شغل کارمندان دستگاه‌های اجرایی، بر اساس قانون، ممنوع است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دفتر تعالی فرهنگ سازمانی و سلامت اداری این سازمان، ۱۱ اردیبهشت‌ با ابلاغ بخشنامه‌ای به دستگاه‌های اجرایی، موضوع ماده ۹۱ قانون مدیریت خدمات کشوری را درباره ممنوعیت رشوه، سوءاستفاده از مقام اداری و دریافت هرگونه امتیاز، تسهیلات، حق مشاوره، هدیه و موارد مشابه، متذکر شد.
 
در این بخشنامه به علت وجود تعارض منافع جدی، دریافت هرگونه هدیه به هر شکل و تحت هر عنوان برای کارکنان دولت در همه سطوح و در شئون مختلف اداری از جمله حوزه‌های ارزیابی عملکرد، نظارت و بازرسی، صدور مجوز، مالی و پشتیبانی درباره مناقصه، مزایده، عقد قرارداد و نظایر آن از افراد، سازمان‌ها، شرکت‌ها، مؤسسات و نهاد‌های عمومی دولتی و غیر دولتی، ممنوع اعلام شده است.
 
بر اساس ماده ۹۱ قانون مدیریت خدمات کشوری، اخذ رشوه و سوءاستفاده از مقام اداری ممنوع است و استفاده از هرگونه امتیاز، تسهیلات، حق مشاوره، هدیه و موارد مشابه در مقابل انجام وظایف اداری و وظایف مرتبط با شغل برای کارمندان دستگاه‌های اجرایی در همه سطوح از افراد حقیقی و حقوقی به جز دستگاه ذی‌ربط خود، تخلف محسوب می‌شود.
 
این بخشنامه همچنین یادآور می‌شود که بر اساس ماده ۹۰ قانون مدیریت خدمات کشوری، کارمندان دستگاه‌های اجرایی موظف هستند که وظایف خود را با دقت، سرعت، صداقت، امانت، گشاده‌رویی، انصاف و تبعیت از قوانین و مقررات عمومی و اختصاصی دستگاه مربوطه انجام دهند و در مقابل عموم مراجعان به‌طور یکسان و دستگاه ذی‌ربط، پاسخگو باشند.
 
دفتر تعالی فرهنگ سازمانی و سلامت اداری سازمان اداری و استخدامی کشور، با تأکید بر لزوم رعایت این بخشنامه و انجام مراقبت و رصد مستمر موضوع در همه سطوح ستادی و واحد‌های تابعه، تصریح می‌کند که در صورت مشاهده موارد تخلف، افراد خاطی، اعم از دهنده و گیرنده هدیه، باید برای گذراندن مراحل قانونی به بالاترین مقام دستگاه اجرایی یا مقامات و مدیران مجاز یا هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری یا مراجع قضایی، معرفی شوند.
 
بخشنامه صادره در پایان، مطابق ماده ۹۲ قانون مدیریت خدمات کشوری، مسئولیت نظارت و کنترل و حفظ روابط سالم کارمندان در انجام وظایف محوله را مدیران و سرپرستان بلافصل عنوان کرده و تأکید می‌کند که درباره عملکرد آنان باید پاسخگو باشند و در صورتی که این موضوع در حیطه مدیریت مسئولان مزبور، مشاهده و اثبات شود، علاوه بر برخورد با کارمندان خاطی، با مدیران و سرپرستان کارمندان نیز که در جلوگیری از این موضوع اهمال کرده باشند نیز مطابق قوانین مربوط، رفتار خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پورثانی: کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان به‌زودی صادر می‌شود
  • صدور کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان؛ به زودی/ کاهش تنوع مدارس در دستور کار
  • کارنامه تحولی آغازی برای اجرای سند تحول بنیادین است
  • خجسته: درباره زنان، مردان تصمیم گرفته‌اند / چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • ماجرای اتمام حجت دانشگاه فرهنگیان با معلمان تازه استخدام شده چیست؟
  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • برگزاری آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش»؛ فردا/ ۱۹ هزار مربی اول مهر وارد مدارس می‌شوند
  • تیاگو سیلوا و دریافت پیشنهاد از سه باشگاه لندنی
  • سازمان اداری و استخدامی : کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند